Thajské palačinky s ovocem

Ingredience


Banány 4 ks
Cukr krupice 1 polévková lžíce
Jahody zahradní 10 ks
Mléko polotučné 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 500 g
Olej stolní 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Banány a jahody nakrájíme na kolečka.
  2. Smícháme mouku, cukr, sůl, vejce a mléko. Postupně přiléváme vodu a vypracujeme vláčné těsto. Zabalené ve fólii necháme alespoň půl hodiny odpočinout v lednici.
  3. Těsto rozdělíme na 10 částí. Z každého vyválíme na pracovní ploše potřené olejem velmi tenký plát.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a vložíme těsto. Doprostřed naskládáme kolečka banánů a jahod a okraje přeložíme dostředu. Palačinky z obou stran osmažíme dozlatova.
  5. Na papírové utěrce necháme odsát přebytečný tuk.
  6. Palačinky podáváme přelité slazeným kondenzovaným mlékem nebo rozehřátou čokoládou.