Salát ze zelených paprik a lilků

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Cibule 150 g
Citrony 2 ks
Lilek 500 g
Olej stolní 120 g
Paprika zelená 500 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté papriky upečeme na plechu v troubě. Po upečení je postříkáme studenou vodou, zakryjeme na chvíli utěrkou a potom je oloupeme a zbavíme jader.
  2. Lilek oloupeme, spolu s paprikami nadrobno nakrájíme a promícháme.
  3. Na polovině oleje osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, smícháme s paprikou a lilky a přidáme zbylý olej. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu.
  4. Podáváme studené.