Sněhové koule s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 50 g
Cukr krupice 90 g
Cukr moučkový 80 g
Cukr vanilka 1 ks
Mléko polotučné 0.5 l
Solamyl 20 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z bílků ušleháme pevný sníh a vmícháme do něj pískový cukr.
  2. V pekáčku necháme vařit mléko a naběračkou v něm zaváříme sněhové koule - vaříme po obou stranách asi 2 minuty. Koule podobné houbě vyjmeme lžící a klademe je na talířky.
  3. Zbylé mléko slijeme do hrnce, přidáme vanilkový cukr, moučkový cukr, solamyl a opatrně zašleháme žloutky. Šleháme nad párou, až mléko zhoustne.
  4. Krémem podléváme sněhové koule, posypeme strouhanou čokoládou a podáváme.