Červené zelí dušené na slanině
Ingredience
Anglická slanina |
100 g |
Cukr kostkový |
6 kostka |
Hřebíček |
1 špetka |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zelí hlávkové červené |
1 kg |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.
- Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.
- Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.
- Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.
- Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.