Červené zelí dušené na slanině

Ingredience


Anglická slanina 100 g
Cukr kostkový 6 kostka
Hřebíček 1 špetka
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zelí hlávkové červené 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Červené zelí nakrouháme, podlijeme vodou a přidáme sůl a ocet.
  2. Na povrch zelí položíme kostky cukru, aby se pomalu rozpouštěly a nezkaramelizovaly.
  3. Přikryjeme hrnec a dusíme 25 minut na mírném ohni, dokud není zelí měkké a voda vyvařená.
  4. Vyškvaříme kostičky slaniny na pánvi a vmícháme do zelí.
  5. Ochutíme pepřem a hřebíčkem a prohřejeme 5 minut.