Podkrkonošský hubník

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Houby sušené 100 g
Majoránka 1 špetka
Mléko polotučné 10 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Tuk 40 g
Vejce slepičí 4 ks
Žemle tuková 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme.
  2. Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily.
  3. Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě.