Podkrkonošský hubník
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
100 g |
Majoránka |
1 špetka |
Mléko polotučné |
10 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
40 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené houby namočíme na několik hodin do studené vody. Pak je v osolené vodě uvaříme, scedíme a nadrobno nakrájíme.
- Žemle rozkrájíme na kostky, zalijeme mlékem, posypeme krupicí a přidáme vejce. Vše zlehka zamícháme. Dle potřeby přidáme vodu, ve které se houby vařily.
- Nadrobno nasekanou cibuli necháme zpěnit na části tuku, poté přidáme houby, rozetřený česnek, sůl a majoránku. Krátce osmažíme a přidáme k žemlím. Na závěr okořeníme mletým pepřem, promícháme a dáme do vymaštěné ohnivzdorné mísy. Upečeme ve vyhřáté troubě.