Dýně v koprové omáčce

Ingredience


Dýně 1.5 kg
Kopr čerstvý 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Paprika mletá sladká 1 špetka
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Zakysaná smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.
  2. Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.
  3. Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.
  4. Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.
  5. Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.
  6. Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.
  7. Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.