Dýně v koprové omáčce
Ingredience
Dýně |
1.5 kg |
Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Zakysaná smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Na kostky nakrájíme dýni, smícháme se solí a octem a necháme krátce uležet.
- Dýni scedíme a vložíme do hlubšího hrnce, zalijeme trochou vody, přidáme rozčtvrcené rajče a dusíme pozvolna.
- Připravíme světlou jíšku z tuku a mouky.
- Osolíme a vmícháme kopr. Rozředíme jíšku vodou a povaříme dohusta.
- Zjemníme zakysanou smetanou, do které přimícháme papriku.
- Nakonec promícháme s měkkou dýní a okořeníme dle chuťi.
- Dýni dusíme krátce, rychle se rozvaří a je brzy měkká.