Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená

Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená - obrázek

Ingredience


Kapusta růžičková 1 kg
Máslo čerstvé 20 g
Mouka polohrubá 2 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 300 ml
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Tuk 50 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.
  2. Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.
  3. Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.
  4. Nasypeme strouhanku na povrch krému.
  5. Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.