Růžičková kapusta v sýrovém krému zapečená
Ingredience
Kapusta růžičková |
1 kg |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
300 ml |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Tuk |
50 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme a ve slané vodě uvaříme doměkka růžičkovou kapustu. Necháme okapat a rozložíme do tukem vymazané ohnivzdorné mísy.
- Ušleháme do pěny vejce, osolíme a opepříme. Přidáme mletý muškátový květ, mouku a smetanu. Za stálého míchání vaříme v páře.
- Přidáme nastrouhaný sýr a přelijeme jím kapustu.
- Nasypeme strouhanku na povrch krému.
- Pokrm poklademe kousky másla a pečeme 30 minut v předehřáté troubě při 190 stupních.