Palačinky se špenátem a ricottou

Ingredience


Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej rostlinný 40 ml
Vejce slepičí 2 ks
Baby špenát 60 g
Cibule červená 1 ks
Olej stolní 2 kávová lžička
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Paprika sterilovaná 3 ks
Slanina vepřová 3 plátek
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 1 hrst
Sýr Ricotta 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Suroviny na těsto smícháme a na rozpáleném oleji z něj usmažíme cca 12 palačinek.
  2. Ve větší pánvi rozpálíme olej a dozlatova na něm orestujeme na proužky nakrájenou slaninu a najemno nasekanou cibuli. Přidáme lístky špenátu a necháme ho mírně zvadnout.
  3. Směs přemístíme do mísy a promícháme s ricottou, nastrouhaným parmazánem, najemno nakrájenými paprikami a opraženými piniovými oříšky.
  4. Palačinky potřeme připravenou náplní, srolujeme a vložíme do vymazané zapékací mísy nebo pekáče.
  5. Pečeme v troubě předehřáté na 200C cca 8-10min dokřupava.
  6. Ihned podáváme.