Zelí v rajčatové omáčce, dušené

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Paprika zelená 2 ks
Rajčatová šťáva 500 ml
Sůl 1 špetka
Tuk 30 g
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrouháme zelí, zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme přiklopené pokličkou.
  2. Přidáme nakrájenou očištěnou papriku, kterou jsme zbavili semínek.
  3. Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
  4. Rozředíme ji vodou, povaříme a přidáme k zelí.
  5. Ochutíme česnekem rozetřeným se solí.
  6. Podáváme k mletým masům a vepřové pečeni.