Zelí v rajčatové omáčce, dušené
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Paprika zelená |
2 ks |
Rajčatová šťáva |
500 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tuk |
30 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Nakrouháme zelí, zalijeme rajčatovou šťávou a dusíme přiklopené pokličkou.
- Přidáme nakrájenou očištěnou papriku, kterou jsme zbavili semínek.
- Zpěníme na tuku nakrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme světlou jíšku.
- Rozředíme ji vodou, povaříme a přidáme k zelí.
- Ochutíme česnekem rozetřeným se solí.
- Podáváme k mletým masům a vepřové pečeni.