Palačinky s ovocnou omáčkou

Palačinky s ovocnou omáčkou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 400 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Smetana 33% (šlehačka) 125 ml
Vejce slepičí 2 ks
Cukr třtinový 50 g
Lesní plody - mražené 300 g
Máslo čerstvé 20 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku s cukrem a za stálého míchání postupně přidáváme vejce rozšlehaná v mléce, až vznikne řidší, hladké těsto. Necháme ho cca půl hodiny odpočinout při pokojové teplotě.
  2. Pánev s nepřilnavým povrchem potřeme máslem a rozpálíme na vysokou teplotu. Usmažíme palačinky.
  3. Na ovocnou omáčku rozpustíme v pánvi máslo s cukrem. Zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a vaříme 3-4min do zhoustnutí. Poté přidáme většinu ovoce a ještě 2-3min provaříme.
  4. Usmažené palačinky přeložíme na čtvrtiny a podáváme přelité omáčkou, dozdobené zbylým ovoce a šlehačkou.