Palačinky s kávovou zmrzlinou

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mléko polotučné 450 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Vejce slepičí 2 ks
Čokoláda hořká 140 g
Martell cognac 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 125 ml
Káva instantní 2 polévková lžíce
Zmrzlina vanilková 400 g
Olej rostlinný 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku smícháme s cukrem a za stálého míchání přiléváme vejce rozšlehaná v mléce, až vznikne vláčné, řidší těsto. Přilijeme rozpuštěné máslo a necháme chvíli odpočinout.
  2. Připraváme čokoládový přeliv. V kastrůlku přivedeme k varu mléko, odstavíme a necháme v něm rozpustit na kousky nalámanou čokoládu. Nakonec přidáme koňak.
  3. Těsně před podáváním promícháme zmrzlinu s granulemi kávy.
  4. Z těsta usmažíme na oleji palačinky, do každé dáme kopeček zmrzliny, přeložíme napůl, přelijeme čokoládou a ihned podáváme.