Omeleta s játry a houbami
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Hříbky čerstvé |
80 g |
Játra vepřová |
220 g |
Lišky čerstvé |
60 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 hrst |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Parmezán |
120 g |
Vejce slepičí |
8 ks |
Víno Marsala |
100 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.
- Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.
- V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
- V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
- Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.
- Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.