Omeleta s játry a houbami

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Hříbky čerstvé 80 g
Játra vepřová 220 g
Lišky čerstvé 60 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Sůl 1 špetka
Sýr Parmezán 120 g
Vejce slepičí 8 ks
Víno Marsala 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra nakrájíme na kostky a zaprášíme moukou.
  2. Petrželku nasekáme najemno, houby očistíme, opláchneme a nakrájíme na kusky.
  3. V pánvi rozpálíme 2lžíce másla, přidáme stroužek česneku a houby a cca 10min orestujeme. Poté přidáme játra, zalijeme vínem a cca 5min povaříme. Ochutíme solí, pepřem a posypeme petrželkou.
  4. V misce rozšleháme vejce se strouhaným parmazánem, ochutíme solí, pepřem a petrželkou.
  5. Rozehřejeme pánev, potřeme olejem a postupně vlijeme těsto. Usmažíme 4 omelety, každou cca 3minuty.
  6. Omelety naplníme směsí jater a hub, přeložíme napůl a rozdělíme na talíře. Přelijeme šťávou z jater a ihned podáváme.