Vepřová žebírka s cuketkami

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Cuketa 520 g
Cukr krupice 250 g
Káva instantní 1 polévková lžíce
Ocet vinný 500 ml
Pepř černý celý 10 ks
Sůl 1 hrst
Vepřová žebra 1 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.
  2. Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.
  3. Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.
  4. Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.