Vepřová žebírka s cuketkami
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Cuketa |
520 g |
Cukr krupice |
250 g |
Káva instantní |
1 polévková lžíce |
Ocet vinný |
500 ml |
Pepř černý celý |
10 ks |
Sůl |
1 hrst |
Vepřová žebra |
1 kg |
-
Doba přípravy: 55 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Žebírka posypeme hrstí hrubé soli, cibulí nakrájenou na plátky, celerem nakrájeným na kousky a necháme přes noc marinovat.
- Poté žebírka očistíme od marinovací směsi a na rozpáleném grilu po obou stranách 3-4min ogrilujeme. Přemístíme na plech a pečeme ještě 10-12min v troubě předehřáté na 200C.
- Cuketky omyjeme a překrojíme podélně napůl. V hrnci svaříme ocet s cukrem a necháme tekutinu zredukovat na polovinu. Do nálevu vložíme cuketky a vaříme 10-15min. Osolíme, slijeme a nálev necháme vařit tak dlouho, až zhoustne na konzistenci sirupu.
- Žebírka podáváme horká, s cuketkami, nálevem a posypaná granulkami kávy.