Bramborové knedlíky plněné osmaženou žemlí
Ingredience
Brambory vařené |
1 kg |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hrubá |
100 g |
Pšeničná krupice |
50 g |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
Žemle tuková |
120 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na vál prosijeme brambory, přidáme mouku s krupicí, vejce a sůl. Vypracujeme těsto.
- Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme kousky, zploštíme je a do středu placiček dáme lžičku na kostičky nakrájené, na másle osmažené žemle. Zabalíme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 10 minut.
- Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, každý lehce roztrhneme a položíme na něj lžičku osmažené cibule.