Bramborové knedlíky plněné osmaženou žemlí

Ingredience


Brambory vařené 1 kg
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hrubá 100 g
Pšeničná krupice 50 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 2 l
Žemle tuková 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na vál prosijeme brambory, přidáme mouku s krupicí, vejce a sůl. Vypracujeme těsto.
  2. Z těsta utvoříme váleček, nakrájíme kousky, zploštíme je a do středu placiček dáme lžičku na kostičky nakrájené, na másle osmažené žemle. Zabalíme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 10 minut.
  3. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, každý lehce roztrhneme a položíme na něj lžičku osmažené cibule.