Kuřecí maso po myslivecku
Ingredience
Bobkový list |
1 g |
Cibule |
100 g |
Citrony |
100 g |
Džem rybízový |
200 g |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
150 g |
Sůl |
30 g |
Víno červené |
2 dl |
Voda pitná |
300 ml |
Žampiony čerstvé |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na kousky.
- Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Přidáme maso, rozlámaný bobkový list a mletý pepř. Vše mírně osmahneme.
- Směs zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo, očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony a znovu krátce osmahneme.
- Nakonec pokrm mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, podusíme, dochutíme citronovou šťávou a džemem.
- Ihned podáváme.