Kuřecí maso po myslivecku

Ingredience


Bobkový list 1 g
Cibule 100 g
Citrony 100 g
Džem rybízový 200 g
Kuřecí prsa 1000 g
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 20 g
Pepř černý mletý 1 g
Slanina vepřová 150 g
Sůl 30 g
Víno červené 2 dl
Voda pitná 300 ml
Žampiony čerstvé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na kousky.
  2. Jemně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na slanině, kterou jsme nakrájeli na kostičky a částečně roztavili. Přidáme maso, rozlámaný bobkový list a mletý pepř. Vše mírně osmahneme.
  3. Směs zaprášíme prosátou moukou, přidáme máslo, očištěné, omyté a na plátky nakrájené žampiony a znovu krátce osmahneme.
  4. Nakonec pokrm mírně osolíme, zastříkneme vodou a vínem, podusíme, dochutíme citronovou šťávou a džemem.
  5. Ihned podáváme.