Zelná polévka s bramborami
Ingredience
Brambory |
250 g |
Chléb celozrnný žitný |
2 krajíc |
Kmín drcený |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
40 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar z hovězích kostí |
1 l |
Zelí hlávkové bílé |
400 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Hlávkové zelí zbavíme košťálových částí, nakrájíme na tenké nudličky, osmahneme na rozehřátém sádle, ochutíme tlučeným kmínem a osolíme. Přidáme očištěné brambory nakrájené na kostičky, zalijeme řídkým vývarem a vaříme do měkka.
- Černý chléb nakrájíme na kostičky, nasucho opečeme a přidáme do polévky na talíři.