Kuře po srbsku

Ingredience


Celer bulvový 0.25 ks
Cibule 2 ks
Citrony 2 ks
Kuře 1 ks
Mrkev kořen 1 ks
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kořen 1 ks
Rajčata 3 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
  2. Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme porce kuřete, na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme. Když je maso měkké, porce vyjmeme a vykostíme.
  3. Do vydušeného základu přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader, podusíme a nakonec přilijeme kyselou smetanu s citronovou šťávou. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní vložíme porce kuřete.