Kuře po srbsku
Ingredience
Celer bulvový |
0.25 ks |
Cibule |
2 ks |
Citrony |
2 ks |
Kuře |
1 ks |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kořen |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté kuře rozdělíme na čtyři porce, osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
- Maso vyjmeme a na celé dávce oleje osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme vodou. Přidáme porce kuřete, na kostičky nakrájenou slaninu a dusíme. Když je maso měkké, porce vyjmeme a vykostíme.
- Do vydušeného základu přidáme oloupaná, nakrájená rajčata bez jader, podusíme a nakonec přilijeme kyselou smetanu s citronovou šťávou. Omáčku necháme vychladnout a potom do ní vložíme porce kuřete.