Zahrádkářská polévka
Ingredience
Celer - nať |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Houby čerstvé |
100 g |
Hrášek |
50 g |
Kapusta hlávková |
1 ks |
Květák |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý celý |
3 ks |
Sádlo škvařené |
40 g |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mouku osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené houby, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, květák rozebraný na růžičky, nakrájenou kapustu a zelenou celerovou nať. Vše okořeníme celým pepřem a vaříme 20 minut.
- Potom přidáme vyloupaný zelený hrášek, rozetřený česnek a dovaříme. Nakonec přimícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.