Zahrádkářská polévka

Ingredience


Celer - nať 1 ks
Česnek 2 stroužek
Houby čerstvé 100 g
Hrášek 50 g
Kapusta hlávková 1 ks
Květák 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý celý 3 ks
Sádlo škvařené 40 g
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mouku osmahneme na sádle, zalijeme vodou, osolíme, přidáme očištěné a na tenké plátky nakrájené houby, očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, květák rozebraný na růžičky, nakrájenou kapustu a zelenou celerovou nať. Vše okořeníme celým pepřem a vaříme 20 minut.
  2. Potom přidáme vyloupaný zelený hrášek, rozetřený česnek a dovaříme. Nakonec přimícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali žloutek.