Vejce v kelímku se sardelemi
Ingredience
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sardelové řezy |
30 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Keramické zapékací mističky vymažeme máslem a do každé vyklepneme jedno vejce. Osolíme, opepříme a na každé vejce položíme jeden sardelový řez a několik proužků sýru. Zbylé sardelové řezy utřeme s máslem.
- Mističky srovnáme na plech a dáme péci do trouby. Když vejce ztuhnou, dáme do každé mističky ještě kousek sardelového másla a dopečeme.
- Podáváme horké.