Karamelová jablka

Ingredience


Cukr krupice 120 g
Jablka 4 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 200 ml
Sezam - semena 3 kávová lžička
Mouka kukuřičná 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 60 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.
  2. Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.
  3. Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.
  4. Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.
  5. Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.