Karamelová jablka
Ingredience
Cukr krupice |
120 g |
Jablka |
4 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
200 ml |
Sezam - semena |
3 kávová lžička |
Mouka kukuřičná |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na těsto smícháme rozšlehaná vejce s mouku, kukuřičnou moukou a přidáme trochu vody tak, aby vzniklo husté těstíčko.
- Jablka oloupeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky. Obalíme je v mouce a ponoříme do těsta.
- Smažíme na rozpáleném oleji na mírnějším ohni až změknou a zezlátnou. Během smažení obracíme.
- Necháme rozpustit cukr, když zezlátne a získá karamelovou barvu vložíme jablka a smažíme další cca 1min.
- Hotová jablka obalíme v sezamových semínkách. Rychle je ponoříme do ledové vody, aby karamelová krusta zpevnila a ihned podáváme.