Kokosová polévka s kachnou

Ingredience


Bazalka 1 hrst
Česnek 3 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Fazolové lusky zelené 100 g
Hlíva ústřičná 100 g
Kachní prsa 600 g
Kari pasta 1 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 ks
Limetka 1 ks
Limetka kafrová 2 ks
Mléko kokosové 500 ml
Olej arašídový (podzemnicový) 3 polévková lžíce
Šalotka 2 ks
Vývar drůbeží 400 ml
Zázvor celý 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme najemno, očištěnou hlívu omyjeme a nakrájíme na kousky.
  2. Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme, koriandrový kořen oloupeme a nakrájíme na plátky. Limety oloupeme a kůru nasekáme najemno. Dužinu nakrájíme na plátky.
  3. Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
  4. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm maso s cibulí a česnekem. Po cca 4min přidáme hlívu, fazolky, zázvor, koriandr, limety a chilli papričku. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a asi 300ml vody.
  5. Na mírném ohni vaříme cca 6min. Ochutíme kari pastou.
  6. Polévku rozdělíme do misek, posypeme otrhanými lístky bazalky a ihned podáváme.