Kokosová polévka s kachnou
Ingredience
Bazalka |
1 hrst |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Hlíva ústřičná |
100 g |
Kachní prsa |
600 g |
Kari pasta |
1 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Limetka |
1 ks |
Limetka kafrová |
2 ks |
Mléko kokosové |
500 ml |
Olej arašídový (podzemnicový) |
3 polévková lžíce |
Šalotka |
2 ks |
Vývar drůbeží |
400 ml |
Zázvor celý |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky, oloupaný česnek nasekáme najemno, očištěnou hlívu omyjeme a nakrájíme na kousky.
- Fazolky omyjeme, osušíme a nakrájíme nadrobno. Zázvor nastrouháme, koriandrový kořen oloupeme a nakrájíme na plátky. Limety oloupeme a kůru nasekáme najemno. Dužinu nakrájíme na plátky.
- Chilli papričku rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
- Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm maso s cibulí a česnekem. Po cca 4min přidáme hlívu, fazolky, zázvor, koriandr, limety a chilli papričku. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem a asi 300ml vody.
- Na mírném ohni vaříme cca 6min. Ochutíme kari pastou.
- Polévku rozdělíme do misek, posypeme otrhanými lístky bazalky a ihned podáváme.