Pak-čoi s vejci
Ingredience
Chilli paprička |
4 ks |
Cibule |
2 ks |
Mléko kokosové |
3 polévková lžíce |
Olej arašídový (podzemnicový) |
4 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce křepelčí |
4 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Zelí čínské |
700 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Čínské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme najemno.
- Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve cibuli a chilli papričky. Přidáme zelí a krátce podusíme. Poté vmícháme rajčata nakrájená na kousky, sójovou omáčku a kokosové mléko. Ochutíme solí a pepřem a dusíme 10-15min.
- Pikantní zeleninu podáváme s křepelčími vejci, která uvaříme natvrdo.