Pak-čoi s vejci

Ingredience


Chilli paprička 4 ks
Cibule 2 ks
Mléko kokosové 3 polévková lžíce
Olej arašídový (podzemnicový) 4 polévková lžíce
Omáčka sójová 5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 300 g
Sůl 1 špetka
Vejce křepelčí 4 ks
Voda pitná 500 ml
Zelí čínské 700 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Čínské zelí očistíme, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Chilli papričky rozpůlíme, odstraníme semínka, omyjeme a nakrájíme najemno.
  2. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve cibuli a chilli papričky. Přidáme zelí a krátce podusíme. Poté vmícháme rajčata nakrájená na kousky, sójovou omáčku a kokosové mléko. Ochutíme solí a pepřem a dusíme 10-15min.
  3. Pikantní zeleninu podáváme s křepelčími vejci, která uvaříme natvrdo.