Vaječné nudle s krevetami a hráškovými lusky
Ingredience
Chilli omáčka |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibulka jarní |
1 ks |
Hrášek |
300 g |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Nudle čínské vaječné |
250 g |
Olej sezamový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme nudle v osolené vodě podle návodu.
- Z hráškových lusků odkrojíme oba konce, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky.
- Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme hráškové lusky, opečeme a poté přimícháme a orestujeme chilli papričky. Na závěr vmícháme nudle a opékáme ještě cca 3min.
- Přidáme krevety, ochutíme sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Směs odhrneme do stran pánve a doprostřed vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme dokud se nesrazí, promícháme se zbytkem obsahu pánve a ihned podáváme.