Vaječné nudle s krevetami a hráškovými lusky

Ingredience


Chilli omáčka 2 polévková lžíce
Chilli paprička 2 ks
Cibulka jarní 1 ks
Hrášek 300 g
Krevety tygří - loupané 250 g
Nudle čínské vaječné 250 g
Olej sezamový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme nudle v osolené vodě podle návodu.
  2. Z hráškových lusků odkrojíme oba konce, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na kousky. Chilli papričky omyjeme a nakrájíme na jemné nudličky.
  3. Ve woku rozpálíme olej a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme hráškové lusky, opečeme a poté přimícháme a orestujeme chilli papričky. Na závěr vmícháme nudle a opékáme ještě cca 3min.
  4. Přidáme krevety, ochutíme sójovou omáčkou a chilli omáčkou. Směs odhrneme do stran pánve a doprostřed vlijeme rozšlehaná vejce. Mícháme dokud se nesrazí, promícháme se zbytkem obsahu pánve a ihned podáváme.