Vepřové kotlety se sýrem a smetanou
Ingredience
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 40% |
120 g |
Vepřové kotlety |
4 ks |
Zakysaná smetana |
250 ml |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme a od kosti nařízneme kotlety.
- Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.
- Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou.
- Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách.
- Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety.
- Potřeme směsí smetany a sýru.
- Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut.
- Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny.
- Doplníme čerstvou zeleninou.