Vepřové kotlety se sýrem a smetanou

Ingredience


Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 40% 120 g
Vepřové kotlety 4 ks
Zakysaná smetana 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme a od kosti nařízneme kotlety.
  2. Naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách.
  3. Nastrouháme tvrdý sýr a smícháme se smetanou.
  4. Rozehřejeme na pánvi máslo a do měkka opečeme po obou stranách.
  5. Vymažeme máslem zapékací mísu, rozložíme do ní kotlety.
  6. Potřeme směsí smetany a sýru.
  7. Ve středně vyhřáté troubě zapékáme do zlatova 15 minut.
  8. Jako přílohu podáváme brambory či těstoviny.
  9. Doplníme čerstvou zeleninou.