Vejce na rajčatech

Ingredience


Citrony 3 ks
Hořčice 40 g
Kapary sterilované 20 g
Máslo čerstvé 40 g
Petržel - nať 5 g
Rajčata 5 ks
Sardelové řezy 20 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
  2. Máslo utřeme se sardelovými řezy, přidáme hořčici, sůl, nastrouhané žloutky, vše spojíme a ochutíme nasekanými kapary. Směsí plníme pomocí sáčku s trubičkou půlky vajec.
  3. Omytá rajčata nakrájíme na plátky, dáme na talířky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Do středu talířku klademe vždy dvě půlky plněných vajec a zdobíme petrželkou.