Vejce na rajčatech
Ingredience
Citrony |
3 ks |
Hořčice |
40 g |
Kapary sterilované |
20 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Petržel - nať |
5 g |
Rajčata |
5 ks |
Sardelové řezy |
20 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozpůlíme a vyjmeme žloutky.
- Máslo utřeme se sardelovými řezy, přidáme hořčici, sůl, nastrouhané žloutky, vše spojíme a ochutíme nasekanými kapary. Směsí plníme pomocí sáčku s trubičkou půlky vajec.
- Omytá rajčata nakrájíme na plátky, dáme na talířky, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Do středu talířku klademe vždy dvě půlky plněných vajec a zdobíme petrželkou.