Lilek s cibulkou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citrony |
4 ks |
Lilek |
500 g |
Olej stolní |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek upečeme po všech stranách v troubě. Po upečení musí být měkký, slupka je černá, ale ne spálená. Lilek oloupeme a omyjeme. Na prkénku z něj vymačkáme šťávu, rozsekáme jej nožem a dáme do porcelánové mísy.
- V míse lilek smícháme s olejem a mícháme tak dlouho, až hmota zbělí. Přidáme citronovou šťávu, sůl a nastrouhaný česnek.
- Podáváme s drobně nakrájenou cibulí a zdobíme dílky rajčat.