Staročeské kuřecí maso
Ingredience
Cibule |
100 g |
Hrozinky |
30 g |
Kompot švestkový |
300 g |
Kuřecí prsa |
1000 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Ořechy vlašské |
50 g |
Sůl |
30 g |
Tuk |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kuřecí prsa (nebo stehna) omyjeme a nakrájíme přes vlákno na malé, tenčí plátky.
- Na tuku osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kuřecí maso, dobře osmahneme, přidáme máslo, omyté a spařené rozinky, rozčtvrcené švestky a podle potřeby přisolíme. Vše krátce podusíme.
- Nakonec pokrm posypeme nasekanými vlašskými ořechy.
- Ihned podáváme.