Grilovaný marinovaný losos
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Lilek |
1 ks |
Limetka |
0.5 ks |
Losos - filety |
600 g |
Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Sůl |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z filetu z lososa stáhneme kůži, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Posolíme, pokapeme limetkovou šťávou a necháme odležet.
- Lilek rozkrájíme na kolečka, promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, proložíme rozmarýnem a plátky česneku a osolíme.
- Nejdříve na gril dáme kolečka lilku. Rybu ještě těsně před grilováním pokapeme zbylým olivovým olejem a opékáme ji asi 5 minut z obou stran.
- Hotové podáváme s pečeným chlebem pokapaným olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem.