Grilovaný marinovaný losos

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Lilek 1 ks
Limetka 0.5 ks
Losos - filety 600 g
Olej olivový extra panenský 4 polévková lžíce
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Sůl 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z filetu z lososa stáhneme kůži, opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Posolíme, pokapeme limetkovou šťávou a necháme odležet.
  2. Lilek rozkrájíme na kolečka, promícháme se 2 lžícemi olivového oleje, proložíme rozmarýnem a plátky česneku a osolíme.
  3. Nejdříve na gril dáme kolečka lilku. Rybu ještě těsně před grilováním pokapeme zbylým olivovým olejem a opékáme ji asi 5 minut z obou stran.
  4. Hotové podáváme s pečeným chlebem pokapaným olivovým olejem smíchaným s prolisovaným česnekem.