Hovězí na špejli se zeleninou a bramborami
Ingredience
Brambory |
200 g |
Cibule |
300 g |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Paprikové lusky čerstvé |
400 g |
Rajčata |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky a osolíme.
- Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, cibuli, rajčata a brambory na silnější kousky. Na špejle nebo na jehly napichujeme střídavě maso, cibuli, papriky, rajčata a brambory. Osolíme a opékáme v troubě nebo na rožni. Maso často poléváme, dokud nezměkne.