Jehněčí se špenátem

Ingredience


Cibule 500 g
Jehněčí maso 800 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Sádlo škvařené 80 g
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
Zakysaná smetana 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme.
  2. Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí.
  3. Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme.
  4. Podáváme s kyselou smetanou.