Jehněčí se špenátem
Ingredience
Cibule |
500 g |
Jehněčí maso |
800 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
80 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
Zakysaná smetana |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky, osolíme a obalíme v polovině dávky mouky. Dáme na rozpálené sádlo opéci dorůžova. Maso vyjmeme.
- Ve zbylém tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli i s natí.
- Špenát omyjeme a hrubě nasekáme. Opečené maso a špenát vložíme na cibulový základ, podlijeme a dusíme. Když je maso měkké, zaprášíme je zbylou moukou a povaříme.
- Podáváme s kyselou smetanou.