Hovězí karbanátky na roštu
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Olej stolní |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
10 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na menší kousky a umeleme na masovém strojku. Osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a zalijeme studenou vodou. Důkladně propracujeme.
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osolíme a smícháme s masovou směsí. Namočenýma rukama tvarujeme karbanátky. Pečeme je na roštu potřené olejem.
- Podáváme s různými přílohami a saláty.