Pečené jehněčí maso s vejci
Ingredience
Cibule |
1 g |
Hovězí vývar základní |
2 dl |
Jehněčí hřbet |
500 g |
Mléko kefírové |
2 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej stolní |
1 polévková lžíce |
Pórek |
200 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v pánvi na oleji.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, pórek i s natí na 3cm dlouhé kousky. Vše podusíme na části oleje asi 5 minut, přidáme maso a dusíme doměkka. Podléváme vývarem.
- Měkké maso v kastrole dáme do trouby. Rozšleháme vejce s kyselým mlékem, osolíme je a vlijeme na maso. Necháme zapéci a podáváme.