Pečené jehněčí maso s vejci

Ingredience


Cibule 1 g
Hovězí vývar základní 2 dl
Jehněčí hřbet 500 g
Mléko kefírové 2 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej stolní 1 polévková lžíce
Pórek 200 g
Sůl 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso vykostíme, nakrájíme na kousky, osolíme, obalíme v mouce a opečeme v pánvi na oleji.
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky, pórek i s natí na 3cm dlouhé kousky. Vše podusíme na části oleje asi 5 minut, přidáme maso a dusíme doměkka. Podléváme vývarem.
  3. Měkké maso v kastrole dáme do trouby. Rozšleháme vejce s kyselým mlékem, osolíme je a vlijeme na maso. Necháme zapéci a podáváme.