Husí játra s rajčaty
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Játra husí |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
200 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
2 dl |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody.
- Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na plátky, oblanšírovaná husí játra a oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až se odděluje tuk. Zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a zavaříme. Nakonec přilijeme víno a šťávu dodusíme doměkka.
- Ihned podáváme.