Husí játra s rajčaty

Ingredience


Cibule 2 ks
Játra husí 600 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 200 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Víno červené 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná játra nakrájíme na plátky a ponoříme je na sítku do vařící vody.
  2. Oloupanou cibuli jemně nakrájíme, osmahneme na másle a mírně zalijeme vodou. Na vzniklou šťávu dáme slaninu nakrájenou na plátky, oblanšírovaná husí játra a oloupaná rajčata, nakrájená na čtvrtky. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou, až se odděluje tuk. Zaprášíme moukou, zalijeme trochou vývaru a zavaříme. Nakonec přilijeme víno a šťávu dodusíme doměkka.
  3. Ihned podáváme.