Lilek pečený se sýrem
Ingredience
Lilek |
1 kg |
Máslo čerstvé |
60 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilek vcelku upečeme za stálého obracení v troubě. Upečený lilek je měkký a má černou slupku - ne spálenou. Horký lilek oloupeme, opláchneme pod vodou a na prkénku mírně utěrkou pomačkáme, aby vytekla šťáva. Osolíme a ponecháme vcelku.
- Zapékací mísu vymažeme máslem, obložíme plátky sýru, přidáme lilek, urovnáme, zakapeme máslem a posypeme zbylým sýrem. Nakonec ještě pokapeme máslem a zapečeme v horké troubě.
- Podáváme ihned. Vhodnou přílohou je chléb.