Krém s překvapením

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr vanilka 1 ks
Mléko polotučné 0.5 l
Rum 1 dl
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, vejce, dvě třetiny cukru a vanilkový cukr šleháme na kraji plotny dohusta.
  2. Ze zbylého cukru připravíme karamel, nalijeme jej do zapékacích mističek a zalijeme zhoustlým krémem. Misky narovnáme do vodní lázně a v mírné troubě asi 30 minut vaříme. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  3. Při podávání krém vyklopíme na talířky, rum zahřejeme na pánvičce, mírně nakloníme, aby chytly lihové páry a hořící rum nalijeme okolo krému.
  4. Ihned podáváme.