Maso v rýži a zelenině

Ingredience


Brambory 2 ks
Cibule 4 ks
Olej stolní 150 ml
Paprika zelená 5 ks
Rajčata 6 ks
Rýže loupaná 500 g
Sůl 1 špetka
Vepřové maso libové 500 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.
  2. Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.
  3. Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.
  4. Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.
  5. Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.
  6. Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.
  7. Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.
  8. Podáváme s čerstvým chlebem.