Maso v rýži a zelenině
Ingredience
Brambory |
2 ks |
Cibule |
4 ks |
Olej stolní |
150 ml |
Paprika zelená |
5 ks |
Rajčata |
6 ks |
Rýže loupaná |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso libové |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na řízky nakrájíme očištěné maso, naklepeme a nasolíme. Spaříme vařící vodou rýži a osolíme. Oloupeme syrové brambory a nakrájíme na silnější plátky. Očištěné papriky nakrájíme na půlky, rajčata na kolečka a cibuli nadrobno.
- Na pánvi opečeme prudce plátky masa po obou stranách a vyndáme na horkou misku.
- Na stejném oleji osmahneme brambory, vyndáme je a osmahneme cibuli, až zesklovatí.
- Část cibule s olejem rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni dáme vrstvu zpařené rýže, na tu dáme kousky brambor, rajčat a paprik. Vrstvu pokryjeme plátky masa a omastíme částí cibulky.
- Postup opakujeme a poslední vrstvu dáme rýži.
- Vše zaléváme vodou tak, aby při pečení byla horní vrstva rýže neustále pod vodou a mohla dobře změknout.
- Pečeme ve vyhřáté troubě, až maso s rýží změknou a šťáva se vypeče.
- Podáváme s čerstvým chlebem.