Muffiny s jahodami a rebarborou
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Jahody zahradní |
250 g |
Jogurt bílý |
100 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 kávová lžička |
Marcipánová hmota surová |
100 g |
Máslo čerstvé |
125 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Pšeničná krupice |
80 g |
Reveň (Rebarbora) |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Cukr vanilka |
2 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi.
- Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod.
- Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min.
- Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem.
- Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou.