Muffiny s jahodami a rebarborou

Muffiny s jahodami a rebarborou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Jahody zahradní 250 g
Jogurt bílý 100 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Marcipánová hmota surová 100 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka polohrubá 150 g
Pšeničná krupice 80 g
Reveň (Rebarbora) 200 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Cukr vanilka 2 kávová lžička
Pomerančová šťáva 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. Troubu předehřejeme na 180C.
  3. Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi.
  4. Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod.
  5. Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min.
  6. Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem.
  7. Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou.