Zapečené zelné závitky

Ingredience


Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rýže dušená 4 polévková lžíce
Sádlo škvařené 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 400 g
Voda pitná 100 ml
Zakysaná smetana 120 ml
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme zelí, zbavíme ovadlých listů a odlomíme 6 velkých listů, které spaříme v horké vodě. Pokrájíme zbytek zelí na nudličky.
  2. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli.
  3. Smícháme rajčatový protlak se 100ml vody.
  4. V hrnci zpěníme na lžíci sádla polovinu cibule a přidáme nakrájené zelí, podlijeme trochou vody a osolíme. Dusíme do poloměkka na mírném ohni.
  5. Na pánvi zpěníme na zbytku sádla zbytek cibule, přidáme mleté maso a osmahneme do hněda za stálého míchání.
  6. Vmícháme do hotového masa vařenou rýži, osolíme a opepříme. Rozdělíme masovou směs na spařené zelné listy.
  7. Listy sbalíme do závitku od silnějšího konce k tenčímu.
  8. Vymažeme sádlem pekáč, rozložíme na dno polovinu zelí, na zelí vyskládáme závitky a přikryjeme další vrstvou zelí. Zalijeme rozředěným protlakem a 20 minut pečeme.
  9. Zalijeme pokrm zakysanou smetanou a zapékáme 15 minut.
  10. Podáváme s chlebem.