Lilek s masem a rýží

Ingredience


Cibule 1 ks
Lilek 600 g
Olej stolní 100 ml
Paprika zelená 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 200 g
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso mleté 500 g
Zakysaná smetana 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve studené vodě propláchneme rýži a dáme do hrnce, zalijeme dvojnásobným množstvím horké vody a dusíme do měkka.
  2. Oloupeme lilek, pokrájíme na centimetrové plátky, které obalíme v mouce a na oleji osmahneme.
  3. Oloupeme a nakrájíme cibuli, papriku zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka.
  4. Sádlo rozehřejeme v hrnci a osmahneme na něm cibuli, přidáme zelenou papriku a osmahneme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a promícháme. Zalijeme polovinou smetany a 30 minut dusíme. Necháme vychladnout a vmícháme celá vejce.
  5. Do vymazané zapékací mísy dáme vrstvu masové směsi, kterou poklademe plátky opečeného lilku a pokapeme smetanou, vrstvy střídáme. Poslední vrstvu dáme masovou směs, kterou poklademe nakrájenými rajčaty.
  6. Pokapeme smetanou a 30 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.