Mleté maso po rumunsku
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
1 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
750 g |
Zelí hlávkové bílé |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
- Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.
- Oloupeme a nakrájíme cibuli.
- V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.
- Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.
- 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.