Mleté maso po rumunsku

Ingredience


Cibule 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 1 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 750 g
Zelí hlávkové bílé 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme zelí, rozebereme a celé listy povaříme v malém množství osolené vody. Scedíme a necháme okapat.
  2. Pokrájíme vychladlé zelí na větší kousky.
  3. Oloupeme a nakrájíme cibuli.
  4. V hrnci rozehřejeme sádlo a osmahneme cibuli, přidáme mleté maso, sůl, pepř a vše promícháme a podusíme.
  5. Vymažeme sádlem pekáč a klademe do něj postupně vrstvu z poloviny zelí a masa. Zalijeme polovinou smetany a opět vrstvu zelí, masa a zalijeme druhou polovinou smetany.
  6. 30 minut pečeme ve vyhřáté troubě a podáváme horké s chlebem.