Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta - obrázek

Ingredience


Cukr moučkový 60 g
Jahody zahradní 500 g
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 0.125 l
Mouka pšeničná hrubá 250 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 250 g
Tvaroh tvrdý 100 g
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto spojilo a nelepilo.
  2. Omyté jahody bez stopek zabalujeme do kousků odkrojených z těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut, vyjmeme je a necháme okapat.
  3. Podáváme posypané cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité máslem.