Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Ingredience
Cukr moučkový |
60 g |
Jahody zahradní |
500 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
0.125 l |
Mouka pšeničná hrubá |
250 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
250 g |
Tvaroh tvrdý |
100 g |
Vejce slepičí |
2 ks |




-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Měkký tvaroh prolisujeme, osolíme a našleháme s rozpuštěným máslem a vejci. Vyklopíme na vál do prosáté mouky a přilijeme tolik mléka, aby se těsto spojilo a nelepilo.
- Omyté jahody bez stopek zabalujeme do kousků odkrojených z těsta. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 6 minut, vyjmeme je a necháme okapat.
- Podáváme posypané cukrem, nastrouhaným tvarohem a polité máslem.