Telecí karé s fazzoletti v omáčce z cuket a majoránky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cuketa 350 g
Majoránka 2 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 150 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 100 g
Sůl 1 špetka
Telecí svíčková 800 g
Vejce slepičí 2 ks
Vývar drůbeží 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí maso nakrájíme na porce o váze cca 200g, naklepeme, ochutíme pepřem, pokapeme olivovým olejem a necháme odpočinou při pokojové teplotě.
  2. Vypracujeme hladké těsto z mouky, vajec a špetky soli a zabalené ve fólii necháme cca půl hodiny odležet při pokojové teplotě.
  3. Poté těsto rozválíme na tenké plátky, nakrájíme na čtverce o straně cca 12cm a uvaříme ve vodě se špetkou soli a olivovým olejem.
  4. Zchladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  5. Česnek nakrájíme na kousky, cuketu na plátky. Rajčata oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky.
  6. V pánvi rozpálíme olej a cca 2min orestujeme česnek, cuketu a majoránku. Promícháme, ochutíme solí, pepřem, zalijeme vývarem a podusíme. Poté směs rozmixujeme, přidáme trochu vývaru a odložíme stranou.
  7. Plátky masa osolíme a z každé strany orestujeme na rozpáleném oleji. Dopečeme 6-8min v troubě rozehřáté na 180C nebo na grilu.
  8. Těstoviny-fazzoletti prohřejeme ve vývaru s máslem, rozdělíme na talíře, poklademe zeleninovou směsí, přidáme upečené telecí karé a podáváme.