Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hřebíček 1 ks
Jablka 1 ks
Kari koření 1 polévková lžíce
Krevety tygří - loupané 250 g
Kuřecí prsa 250 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 160 g
Smetana 12% (konzumní) 100 ml
Sůl 1 špetka
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min.
  2. Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa.
  3. Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany.
  4. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku.
  5. Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou.