Špízy s krevetami, kuřetem a kari omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hřebíček |
1 ks |
Jablka |
1 ks |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Krevety tygří - loupané |
250 g |
Kuřecí prsa |
250 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
160 g |
Smetana 12% (konzumní) |
100 ml |
Sůl |
1 špetka |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži nasypeme do hrnce vhodného do trouby, zalijeme vodou, přidáme půlku cibule do které jsme zapíchli hřebíček, ochutíme solí a vložíme do trouby předehřáté na 160C na cca 15min.
- Mezitím nakrájíme kuřecí maso na kostky, osolíme a připravíme 4 špízy. Na každou jehlu napichujeme střídavě 3 vyloupané krevety a 3 kousky masa.
- Orestujeme na rozpáleném oleji z jedné strany, poté podlijeme vínem a restujeme cca 4min z druhé strany.
- Zbytek cibule nakrájíme nadrobno, oloupané jablko na kostičky. Cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozehřátého másla, přidáme jablko, orestujeme a podlijeme smetanou. Ochutíme solí, nasypeme kari, povaříme do zhoustnutí a rozmixujeme na hladkou omáčku.
- Hotové špízy podáváme s rýží a kari omáčkou.