Rizoto s citrusy

Ingredience


Cibule 1 ks
Grapefruity 1 ks
Kerblík 1 hrst
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 2 polévková lžíce
Pomeranče 2 ks
Rýže neloupaná (Natural) 240 g
Sýr Parmezán 30 g
Vývar zeleninový 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.
  2. Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.
  3. Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.
  4. Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.