Rizoto s citrusy
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Grapefruity |
1 ks |
Kerblík |
1 hrst |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pomeranče |
2 ks |
Rýže neloupaná (Natural) |
240 g |
Sýr Parmezán |
30 g |
Vývar zeleninový |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vývar přivedeme k varu. Na rozpáleném oleji necháme zpěnit cibuli nakrájenou na plátky, přidáme rýži a opražíme. Podlijeme pomerančovou šťávou a za postupného přidávání vývaru vaříme.
- Citrusy oloupeme, rozdělíme na měsíčky a odstaníme slupky. Ve vroucí vodě necháme cca 1min blanšírovat kousek pomerančové kůry nakrájené na nudličky.
- Jakmile je rýže hotová, vmícháme do ní máslo, strouhaný sýr, pomerančovou kůru, grapefruit a pomeranč.
- Rozdělíme na talíře, dozdobíme lístky kerblíku, najemno nasekanou pažitkou a podáváme.