Kompotované broskve s rýží

Ingredience


Broskve 4 ks
Cukr krupice 300 g
Likér meruňkový 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 200 ml
Rýže loupaná 80 g
Skořice mletá 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.
  2. Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.
  3. Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.