Kompotované broskve s rýží
Ingredience
Broskve |
4 ks |
Cukr krupice |
300 g |
Likér meruňkový |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
200 ml |
Rýže loupaná |
80 g |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Broskve rozpůlíme, odstraníme pecky, oloupeme a povaříme je cca 3min v sirupu svařeném z 0,5l vody a 200g cukru. Necháme vychladnout.
- Mezitím povaříme rýži cca 2min v osolené vodě. Slijeme, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mléka. Přidáme 50g cukru, špetku skořice a zvolna vaříme, dokud se nevztřebá všechna tekutina. Ochutíme meruňkovým likérem a necháme vychladnout.
- Na talíře rozdělíme broskve a každou doplníme nokem studené rýže. Zbytek cukru rozehřejeme na karamel, přelijeme jím broskve a ihned podáváme.