Skopová plec na paprice
Ingredience
Cibule |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Skopová plec |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Zakysaná smetana |
0.25 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kousky, opečeme na zpěněné cibuli, osolíme, opepříme a přidáme papriku. Podlijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme doměkka.
- Maso vyjmeme a šťávu povaříme se smetanou rozkvedlanou s moukou. Omáčku procedíme, dochutíme, vložíme zpět maso a prohřejeme.
- Podáváme s máslovými haluškami.