Skopový pilaf

Ingredience


Cibule 40 g
Kmín celý 1 špetka
Máslo čerstvé 40 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Paprikové lusky čerstvé 4 ks
Rajčata 4 ks
Rýže loupaná 250 g
Skopové výsekové 400 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Parmezán 20 g
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme do poloměkka.
  2. Potom přidáme očištěné, nakrájené papriky, omytá, nakrájená rajčata, spařenou rýži, podlijeme a promícháme. V troubě dodusíme doměkka.
  3. Hotový pokrm pomocí naběračky nebo tvořítka vyklopíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.
  4. Podáváme s hlávkovým salátem.