Skopový pilaf
Ingredience
Cibule |
40 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
40 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Rajčata |
4 ks |
Rýže loupaná |
250 g |
Skopové výsekové |
400 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
20 g |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté maso nakrájíme na kostky, opečeme na zpěněné cibuli, osolíme a okořeníme. Zalijeme vodou (nebo vývarem) a dusíme do poloměkka.
- Potom přidáme očištěné, nakrájené papriky, omytá, nakrájená rajčata, spařenou rýži, podlijeme a promícháme. V troubě dodusíme doměkka.
- Hotový pokrm pomocí naběračky nebo tvořítka vyklopíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem.
- Podáváme s hlávkovým salátem.