Vepřová panenka dušená v jablečném octu

Ingredience


Cibule 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 4 polévková lžíce
Ocet jablečný 100 ml
Olej olivový 5 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 hrst
Slanina vepřová 200 g
Sůl 1 špetka
Vepřová panenka 1.1 kg
Vývar zeleninový 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.
  2. Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.
  3. Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.