Vepřová panenka dušená v jablečném octu
Ingredience
Cibule |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce |
Ocet jablečný |
100 ml |
Olej olivový |
5 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 hrst |
Slanina vepřová |
200 g |
Sůl |
1 špetka |
Vepřová panenka |
1.1 kg |
Vývar zeleninový |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Panenku na několika místech podélně nařízneme a prošpikujeme slaninou. Obalíme v mouce a na rozpáleném oleji opečeme 2-3min po každé straně.
- Maso přemístíme do kastrolu, přidáme cibuli nakrájenou na dílky, šalvějové lístky, zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přelijeme 3lžícemi oleje, jablečným octem a vývarem. Ochutíme solí, zakryjeme a necháme zvolna dusit cca 2hodiny.
- Hotovou panenku nakrájíme na plátky, podáváme se šťávou z dušní a cibulemi.