Bramborové kuličky s brynzou

Ingredience


Brambory 800 g
Cibule 50 g
Mouka polohrubá 100 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Oštiepok 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme a vložíme do vařící osolené vody. Uvařené částečně scedíme, posypeme moukou, osolíme a necháme na mírném ohni asi 10-15 minut propařit. Potom vypracujeme hladké těsto.
  2. Z těsta utvoříme váleček asi 3cm v průměru, rozkrájíme jej na dílky a rychle z nich vytvarujeme kuličky. Prohřejeme je na části rozpálené slaniny.
  3. Při podávání kuličky posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme osmaženou cibulí.
  4. Podáváme s rajčatovým salátem.