Nákyp z kuřete

Ingredience


Kuřecí maso vařené 200 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 500 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Sůl 1 špetka
Sýr Eidam cihla 30% 50 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.
  2. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.
  3. Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.
  4. Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.
  5. Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.
  6. Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.