Nákyp z kuřete
Ingredience
Kuřecí maso vařené |
200 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Sýr Eidam cihla 30% |
50 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.
- Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.
- Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.
- Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.
- Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.
- Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.